Malet på min måde

Mit lærred er alt.

Malerier har noget foto ikke kan


Det som maleriet giver os når vi går på kunstudstillinger er tit en sanseoplevelse. Kan jeg lide det jeg ser og hvorfor? Hvad er det som gør at jeg godt kan lide et bestemt maleri.

Jeg går tit på opdagelser med mit kamera. Det giver mig inspiration til malerierne og har været en slags starter for nogle af de indtryk det har givet mig på det sted hvor jeg tog fotografiet. Det blev senere til et maleri eller en serie af malerier.

Jeg var i Toscana på et tidspunkt og var meget fascineret over de gamle byer og især stilheden, solen og varmen ved siesta tid. De gamle rustikke døre og bygninger talte helt deres egen historie.


Dette er bare en forklaring på de følelsesindtryk vi tit får og som vi ikke altid giver os selv tid til at fornemme. De situationer udtrykker jeg gerne i mine malerier. Det kan også være farvernes sammensætning på lærredet som giver mig inspirationen.

Det er en passion for mig at fordybe mig i et maleri hvor jeg er den udøvende. Hver et penselstrøg ændrer maleriet til et eventyr af opdagelser i flere dimensioner. Lag på lag giver også en dybde i sig selv.

Siden jeg var ganske ung har jeg tegnet og malet oliemalerier, deltaget i adskillige aftenkurser; tegne, male og kunstforståelse m.m.


– Jeg lagde oliemalerierne på hylden i en periode, jeg kørte simpelthen træt i lange tørretider og "terpentindunst". Så kom der endelig på et senere tidspunkt et fantastisk udvalg af akrylfarver.


Tiden er gået, gennem årene, med kunstmalerier i alle sine afspejlinger som er malet med olie og akryl maling. Den gode feedback er kommet med årene.

Da jeg var 4 år malede jeg min mors nye stiletter med hammerlak, forstod ikke de skæld ud jeg fik fordi jeg synes jo de var flotte. Senere, da jeg var ganske ung, købte jeg mit første lærred, 5 tuber maling og siden da syntes jeg at det var dejligt at skabe et maleri.

Malet på min måde

Mit lærred er alt

jeg behøver

Bestil en kunstudstilling

Fryd@gallerifryd.dk eller mobil 41426564

Gallerifryd v/ Preben Frydkjær

Ålborgvej 81, 9800 Hjørring